Зустріч молодших асоційованих дослідників Інституту та студентів-учасників конференції ЦЛР-2023

Friday, 12 May 2023

09:42

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.
У п’ятницю, 12 травня 2023 року Інститут мав приємну зустріч зі студентами Українського католицького університету, яким вручили сертифікати за участь у 5-тій щорічній Міжнародній конференції Цілісного людського розвитку “Стійкість та демократія: потреба нових етичних, солідарних та безпекових інфраструктур” Факультету суспільних наук УКУ, що проходила в лютому.
Тоді студенти мали нагоду не тільки обговорити візії відновлення країни та функціонування нового суспільного договору, але й презентувати свої ідеї для укріплення стійкості майбутньої України й отримати гранти на розвиток своїх задумів.
2,5 місяці потому маємо три запуски проєктів, націлені на роботу зі школярами, адже саме вони – це паростки нового суспільства та нової країни.
🔹Олександр Монастирський : “Разом з колегою працюємо над практичним курсом, метою якого є пояснити молоді, як робити зміни на рівні місцевого самоврядування, а потім вже просувати їх далі на національний рівень. Акцент робиться на практиці, адже ми будемо розглядати реальні успішні та не дуже успішні кейси, щоб краще зрозуміти усі тонкощі процесу змінотворення”.ГО “Платформа трансформації” та організацій-партнерів”.
🔹Любов Куртяк : “За підтримки інституту та Факультету суспільних наук я займаюсь проєктом “Школа відповідального блогерства”. Це цикл різноманітних занять від теоретичних до практичних: про цінності в блогерстві, ідеї, проактивність, безпосередні механізми реалізації та інструменти. Вже проведено дві лекції для школярів, заплановано ще кілька практичних відкритих лекцій-майстерок протягом травня і в подальшому проєкт працюватиме теж. На літо вже є плани інтегрувати це все в літні табори ГО “Платформа трансформації” та організацій-партнерів”.
🔹Також маємо проєкт “Про освіту” від студентів програми “Етика-політика-економіка”, які вже розпочали цикл семінарів “Краплинка мудрості для моря відповідальності” для молоді. Ідея – говорити зі школярами про громадянську відповідальність, спираючись на філософські праці та історичні факти.